Shoutcaster Rik Vervoort: “een geweldige kans voor spelers”

Leon 16 oktober 2017

Een echte gamer was hij vroeger niet, maar vanaf zijn aanraking met Call of Duty 1 was hij verknocht aan de FPS-games (first person shooters). In dit blog stellen we één van onze shoutcasters aan je voor. Meet shoutcaster Rik Vervoort.

Rik is geboren en getogen in Eindhoven en is vanaf zijn 6e jaar al competitief bezig met sport. Zo zwom hij bijna 10 jaar voor PSV waarbij hij 7 keer in de week trainde. Zijn eerste aanraking met games kwam pas laat. “Ik speelde vroeger wel eens Age of Empires 2, maar was verder absoluut geen gamer. Toen ik op de middelbare school kwam had een klasgenootje van mij Call of Duty 1 aanbevolen. Hier begon eigenlijk mijn avontuur als FPS-gamer. Pas bij Call of Duty 4 (promod) werd het wat serieuzer en kon ik mij met mijn team in 2011/2012 met de internationale top meten. In 2012/2013 viel het team helaas uit elkaar en hield het spelen voor mij tijdelijk op.”

Shoutcasten voor de lol

Rik bleef spelen en castte daarnaast puur voor de lol een invitational tournament. “Ik had er veel plezier in en dat werd opgemerkt door een aantal spelers waarmee ik Call of Duty 4 speelde. Het leidde ertoe dat ik via Cybergamer EU games ging casten voor Call of Duty 4 en later Call of Duty 2. Daar is het casten voor mij echt begonnen”. De eerste serieuze LAN die Rik castte was The Party 10 voor Granted TV (nu: Gamershub).

Met casten voor Call of Duty 4 en later Call of Duty 2 is het echt begonnen.

Samen met Mennace, een Brit die al veel ervaring had opgedaan bij QuadV deed hij Call of Duty 4. Daarnaast begon Rik thuis zoveel mogelijk interessante games te streamen op CyberGamer. “De exposure groeide en langzaam werd ik meer gevraagd voor andere LAN’s. Uiteindelijk heb ik mijn portfolio van games uitgebreid met CS:GO gericht op de Benelux. Zo ben ik ook bij de Mijndomein Masters uitgekomen”.

Het cv van Rik Vervoort

Wat deed Rik zoal als shoutcaster:

Evenement: Plaats: Land: Game:
The Party 10 Eindhoven Nederland CoD4
TOMORROWLAN Zagreb Kroatie CoD2
RIP LAN Zenica Bosnie Herzegovine CoD2
eSportsfestival Ghent België CS:GO
FOM 18 Wieze België CS:GO
The Last Stand 3 Karlovac Kroatie CoD2
Sugarlan v10 Leuven België CS:GO
ESL Benelux Championship Season 1 Amsterdam Nederland CS:GO
The Reality 17 Assen Nederland CS:GO
ESL Benelux Championship Season 2 Amsterdam Nederland CS:GO
ESL Benelux Championship Season 3 Amsterdam Nederland CS:GO
Forgotten Soldiers LAN (FSL) München Duitsland CoD2
Outpost On Fire 5 Antwerpen Belgie CoD4
ASUS ROG MASTERS Benelux Haarlem Nederland CS:GO
ESL Benelux Championship Season 4 Haarlem Nederland CS:GO

 

Focus op play-by-play bij Mijndomein Masters

Voor de Mijndomein Masters zal Rik zich als shoutcaster focussen op play-by-play. Hij hoefde trouwens niet lang te twijfelen om mee te doen toen hij werd gevraagd. “Je speelt voor een behoorlijke prijzenpot van €7000,-  en een direct ticket naar de grand finals van de WCA in China. Eindelijk zou ik zeggen, een geweldige kans voor de Nederlandse CS:GO scene om zich te laten zien. Het is ontzettend goed dat het toernooi live word uitgezonden op Fox Sports mét Nederlands commentaar. Dit is nog niet eerder gedaan.”

Nog niet eerder in de Nederlandse CS:GO scene is een toernooi live uitgezonden op Fox Sports mét Nederlands commentaar.

Rik Vervoort is erbij voor alle uitzendingen van Inside Esports.Mijndomein Masters begint op 2 november 2017 in het Esports House 010. Na een pauze rond de feestdagen gaan we weer door met op 13 mei 2018 de finale.
Leon

Leon is beheerder en initiatiefnemer van Mijndomein Masters. Is zelf ook een gamefreak.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op