Presentator Koen Schobbers: “ticket naar China ervaring die je nooit vergeet”

Leon 23 oktober 2017

In de gamingwereld is hij beter bekend als “Koenz”, maar in het echt heet hij Koen Schobbers. 25 jaar en professioneel Rocket League en Trackmania speler. We stellen je graag voor aan de presentator van het eerste seizoen van de Mijndomein Masters.

Al vanaf zijn 5e levensjaar wilde Koen racen. Hij hield van sporten die snelheid en risico met zich meebrachten, maar het duurde nog tot zijn 14e levensjaar voordat hij echt met gamen bezig ging. Daar waar ouders normaliter niet zo staan te springen om gamende kinderen was het notabene de vader van Koen die hem in contact bracht met het spel Trackmania. Koen was verkocht en spendeerde naast studeren en sporten zijn vrije tijd aan het spelen van dit spel. “Na een aantal weken werd ik door een amateurteam gevraagd om voor hun te rijden. Nog binnen het jaar kreeg ik een professioneel contract. Het ging allemaal bijzonder snel.”

“Presenteren zit in me”

Naast gamen houdt Koen van presenteren. Een trackrecord op het gebied van presenteren heeft hij niet, maar Koen maakte vorig jaar zijn ‘debuut’ bij de Dutch College League op InsideEsports TV. “Ik heb nooit een training gehad of een opleiding gevolgd, het zit er gewoon in. Tijdens mijn studie moest ik erg vaak presenteren en ik denk dat deze ervaring mij zeker geholpen heeft. De Mijndomein Masters is een volgende stap in mijn carrière als presentator en ik heb er ontzettend zin in”.

Trackrecord van Koen

– Officieel Esports/gaming spreker & dagvoorzitter bij SportsSpeakers. Spreken voor bedrijven, ouders en ook kinderen.
– Stichtend lid van de atletencommissie van de International eSports Federation (IeSF).
– Regelmatig modellenwerk.
– Als eerste een topsport status voor gaming
– Ambassadeur van Acer, Colourful Rebel, FIRST Athlete’s Energy Gum en de Nederlandse Esport bond.
– Winnaar van ‘’De Jonge100 2016 – Meest veelbelovende jongeren t/m 25 jaar’’.

Mooie stap voor Esports

Koen vindt het fantastisch dat er naast League of Legends nog een competitie wordt uitgezonden. “Nu dus ook CS:GO, de meest populaire shooter van dit moment. Het is een mooie stap voor Esports op televisie, en gedurfd aangezien het om een schietspel gaat. Hopelijk blijven mensen het ook zo zien, het is een game. Met vechtsporten wil je de ander ook neerhalen, maar buiten de ring doe je dat niet.”

“Het ticket naar China is een ervaring die een team niet meer vergeet.”

“De Mijndomein Masters heeft een super mooi concept waarbij de teams zullen strijden om een mooie prijzenpot van €7000 en een ticket naar de WCA in China. Alleen al het ticket naar China is een ervaring die een team niet meer zal vergeten. Het is daarnaast positief dat er professionele teams in de Benelux mee mogen doen, ik verwacht hierdoor ook een hoog niveau. De competitie onderscheidt zich natuurlijk ook nog van andere shooters en veel andere games door het live op FOX Sports uit te zenden.”

Kansen voor de Benelux

“CS:GO is al een van de grootste games in de Benelux. De prijzenpotten op LAN-events zijn vaak het hoogst bij CS:GO. Wat dat betreft wil je alleen maar hogere prijzenpotten en grotere events, maar is dat in de Benelux haalbaar is de vraag? Elke gamescene wil groeien, maar je moet ook reëel blijven. Als de Benelux er klaar voor is grotere events neer te zetten, zal de scene groeien waarbij wie weet ooit de beste teams van de wereld hier strijden om prijzen.

De kansen momenteel liggen vooral in het bekendmaken van de game bij de onbekenden. Hiervoor is het uitzenden op een kanaal als FOX Sports ideaal. Des te meer mensen er vanaf weten, ouders inclusief, des te meer de scene om CS:GO groeit buiten de spelers om. Ik denk dat dit een van de belangrijkste stappen is in de situatie waar we nu in zitten in de Benelux. Niet groter worden met toernooien, maar eerst groter worden in bekendheid bij de onbekenden”.

Het hoogste niveau

Tot slot vroegen we Koen wat hij verwacht van de Mijndomein Masters. “Er zijn meerdere sterke teams in Nederland en ik wil gewoon het hoogste niveau in de competitie zien. Er maken meerdere teams kans, en wie weet bezwijken betere teams wel onder de druk van live TV. Wie zal het zeggen. Ik wil gewoon een knallende competitie zien met passie, emotie, winst, verlies, fans, mooie analyses en veel plezier!”.
Leon

Leon is beheerder en initiatiefnemer van Mijndomein Masters. Is zelf ook een gamefreak.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op