fbpx

Statement over deelname ECV Esports

Leon 6 april 2018

Rotterdam, 6 april 2018 – De organisatie van de Mijndomein Masters heeft speler HouseAr met onmiddellijke ingang uitgesloten van deelname aan het restant (halve finale en eventuele finale) van de Mijndomein Masters. De speler van ECV Esports heeft op 3 april j.l. een ban ontvangen voor cheaten op het platform FACEIT. De regels van de Mijndomein Masters schrijven voor dat wanneer spelers een ban ontvangen voor cheaten, zij per direct worden uitgesloten van deelname aan de Mijndomein Masters. Omdat ECV Esports door het uitsluiten van HouseAr niet het minimale aantal spelers (5) heeft om mee te doen, zijn zij genoodzaakt zich terug te trekken. Zij worden vervangen door de nummer 5 in de competitie Edevia.

ECV Esports manager Mike de Jongh betreurt de situatie. “Wij betreuren dat dit is voorgevallen, maar accepteren de consequenties. Wij pleiten te allen tijden voor een zero tolerance beleid omtrent cheating, en staan dan ook volledig achter dit besluit. Aan de hand van de voorlopige conclusie in het onderzoek naar HouseAr, zijn wij genoodzaakt afstand te nemen van deze speler en zijn gedrag. Helaas blijft het lastig om het online gedrag van elke speler te controleren, en zullen in de toekomst proberen hier nog meer bovenop te zitten”.

De terugtrekking van ECV Esports heeft alleen betrekking op het huidige seizoen. ECV Esports is volgend jaar natuurlijk weer welkom om mee te doen aan het tweede seizoen van de Mijndomein Masters.




Leon

Leon is beheerder en initiatiefnemer van Mijndomein Masters. Is zelf ook een gamefreak.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Nu live!
Live Donderdag 18:00