Het verhaal van een nieuwe Esports competitie

Leon 27 september 2017

Met wereldwijd ruim 150 miljoen kijkers en in Nederland al een miljoen mensen met interesse in Esports, groeit de populariteit snel. Waarom is er dan zo weinig Esports competitie in Nederland? Tijd om een nieuw soort helden de kans te geven.

Hoewel Esports voor steeds meer mensen een grote passie is, bleef de professionaliseringsslag in Nederland nog wat achter. Er zijn wel spelcompetities, maar in verhouding tot het aantal mensen met interesse, was dat erg weinig. Aansluiting met de Europese top en wereldwijde competities liep ver achter. Weinig partijen durfden te investeren, maar Mijndomein pakte in samenwerking met Gamers First (o.a organisator van Dutch College League) de handschoen wel op.

Mijndomein Masters is een Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) toernooi van de 8 beste teams van Nederland verspreid over 16 speelrondes inclusief halve finale en finale. Met deze nieuwe open competitie willen we het Nederlandse helden mogelijk maken door te groeien naar een internationaal niveau.

Steeds meer fans

Volgens onderzoek van Nielsen is 39% van de Nederlanders tussen 14 en 35 jaar Esportsfan. Bijna de helft van deze groep is het afgelopen jaar begonnen met het volgen van Esports. Wereldwijd gaat er volgens marktonderzoeker Superdata zo’n 892 miljoen dollar om in Esports. Bijvoorbeeld voor tickets, prijzengeld en merchandise. Steeds meer mensen krijgen een passie voor Esports en interesse in de Esportscompetitie. Esporters zijn de helden van de moderne tijd.

Winnaar naar WCA in China

De winnaar van Mijndomein Masters wint een spot in het main event van de WCA in China. Vliegtickets en hotel wordt hierin vergoed door de organisatie van WCA. Nog nooit eerder kon een Nederlands team een directe plek in een eindronde van een internationaal toernooi bemachtigen. Een unicum dus in de Nederlandse Esports.

Esports competitie in gaskoepels Rotterdam

Alle wedstrijden van Mijndomein Masters worden gespeeld in de gaskoepels in Rotterdam. Die worden vanaf nu in overleg met gemeente Rotterdam exclusief voor Esports ingezet. De gaskoepels krijgen een make-over en Mijndomein Masters is de eerste Esports competitie die na de verbouwing gehouden wordt in het nieuwe Esports House 010. Daarmee wordt deze plek het Esportspaleis van Nederland.

Bereik een groot kijkerspubliek

De nieuwe CS:GO competitie is in heel Nederland te volgen. Tijdens de speelronden live via Twitch en ook op Fox Sports met het programma Inside Esports. We brengen verhalen over winnen en verliezen, over de teamleden en de rivaliteit tussen de teams. Een groot bereik dus en een enorme kans om je als team of als speler op de kaart te zetten.

Inschrijven voor Mijndomein Masters kan hier.
Leon

Leon is beheerder en initiatiefnemer van Mijndomein Masters. Is zelf ook een gamefreak.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op