Meet the team: Defusekids

Tabitha 26 oktober 2017

DefuseKids is 1 van de teams die op invite meedoet aan de Mijndomein Masters. Ze hoeven dus niet meer te kwalificeren en zijn direct geplaatst voor de competitie. Die is vanaf 2 november te volgen in het programma Inside Esports van Fox Sports en op Twitch.

DefuseKids werd opgericht in 2003. Het is een Esportsteam met roots in België en Nederland. DefuseKids doet mee aan verschillende games. Zowel lokaal, nationaal als internationaal. De missie is simpel: de beste worden van de Benelux-regio in de belangrijkste Esportsgames. De leden van het DefuseKids CS:GO-team stellen zich voor.

v1N

“Bonjour, ik ben Vincent “v1N” Brouwer. Tegenwoordig ben ik de rifler en second guy in DefuseKids die achter de entryfragger aanloopt en de kills pakt die de entryfragger niet pakt. Ik speel sinds maart 2017 bij DefuseKids. Dit was op het moment dat CRUC1AL terugkwam naar Nederland nadat hij een jaar in Amerika gespeeld had.

Vanaf het moment dat ik bij DefuseKids speel, hebben we al een paar lineup veranderingen gemaakt. Samen met MONU en mijn broer G1DO ben ik altijd bij de core van 3 gebleven. Ons doel voor nu is om vooral stabiel te blijven met het team, de belangrijkste leagues in de Benelux te winnen en daarna door de EU-scene in te gaan. Ik heb er met deze lineup veel vertrouwen in en met een organisatie als Defusekids achter ons moet dit helemaal goed komen. Vito!”

Defusekids v1N

G1DO

“Mijn naam is Gido “G1DO” Brouwer, IGL en AWP’er voor team DefuseKids. Ik ben begonnen met het competitief spelen van CS:GO in 2012, daarvoor heb ik altijd CS:S gespeeld. Toen CS:GO uitkwam in de beta ben ik gelijk met mijn team overgestapt.

Mijn vorige meest noemenswaardige teams waren LowLandLions (nu DefuseKids) en Venkogaming waar ik onder meer 2x Frag-o-matic en Thereality heb gewonnen. Anderhalf jaar geleden werden v1N en ik gevraagd om terug onder LowLandLions te spelen. In dit jaar kwam CRUC1AL terug uit Amerika om met ons te spelen en zijn we met die line-up naar CPH-Games gegaan. Hier hebben wij ons doel gehaald, namelijk het main tournament halen.

In dit team hebben we een lange tijd zonder stabiele line-up gezeten, maar met de aanwinsten Bernard en Clash is dit eindelijk veranderd. Mijn rol in dit team is dat ik AWP en lead in game ben. Dat betekent dat ik me vaak bezighoud met de tactische kant van het spel.”

Defusekids G1DO

Bernard

“Mijn naam is Bernard en ik ben een lurker voor DefuseKids. Ik speel CS:GO sinds 2014. Competitief sinds 2015 met AT Gaming red, SD Gaming, Asterion en nu DefuseKids.”

Defusekids Bernard

Bernard

Clash

“Hoi, mijn naam is Steven “Clash” Fekken. Ik ben recent DefuseKids gejoined samen met Bernard nadat wij een lange tijd samen hebben gespeeld onder Asterion. Ik ben begonnen met CS:GO in eind 2013. Hiervoor speelde ik CSS en heb ik LoL op een redelijk hoog niveau gespeeld.

De visie van het team is kijken naar het Europees vlak. Hierin kan ik mij zeer zeker vinden en denk ik dat ik een sterke toevoeging ben aan de core. Mede door de rollen die Bernard en ik kunnen spelen vormen wij een zeer sterk team. Met een organisatie als DefuseKids hoeven we niet om te kijken naar het financiële deel en de organisatie zorgt voor stabiliteit. Hierdoor hebben wij als spelers dus maar één focus, en dat is winnen.”

Defusekids Clash

MONU

“Ik speel nu ongeveer 12 jaar CS:GO en ben ermee begonnen doordat ik mijn oudere broer steeds zag spelen. Ik ging er toen naast zitten en na verloop van tijd kon ik zelf af en toe een uurtje spelen. Ik vond dit zo leuk dat ik al snel een eigen computer kreeg om vaker te kunnen spelen. Ik ben in DefuseKids gekomen nadat de ex-founder van LowLandLions mij een aanbieding deed de naam DefuseKids opnieuw op te bouwen, ik zit er dus al bij vanaf het begin. Mijn huidige rol is entry-fragger, dit wil zeggen dat ik in de meeste tactics voorop zal lopen.”

Defusekids MONU
Tabitha

Tabitha schrijft content voor Mijndomein Masters en houdt zich bezig met alles rondom Esports.

Reageer op dit artikel

2 Reacties op "Meet the team: Defusekids"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
trackback

[…] die vooraf door velen werd bestempeld als een strijd tussen twee titelkandidaten. Aan de ene kant Defusekids en aan de andere kant het nieuw gevormde team Trust Gaming met spelers als k1nzo  en luosrevo. […]

trackback

[…] die vooraf door velen werd bestempeld als een strijd tussen twee titelkandidaten. Aan de ene kant Defusekids en aan de andere kant het nieuw gevormde team Trust Gaming met spelers als k1nzo  en luosrevo. […]

wpDiscuz