fbpx

Winnaar Mijndomein Masters naar WCA in China

Leon 29 september 2017

Voor het eerst mag een Nederlands team meedoen aan een grote internationale Esportscompetitie. De winnaar van Mijndomein Masters wint een spot in het main event van de WCA in China. De winnaar gaat daarnaast naar huis met €5000, de nummer twee wint €1500 en de nummer drie €500.

Met een prijzenpot van 289.000 dollar en meer dan 10.000 spelers uit meer dan 60 landen is de WCA een van de grootste Esportstoernooien ter wereld. Sinds de start in 2014 is de competitie uitgeroeid tot een van de internationaal belangrijkste toernooien.

De 4 grootste competities in China worden georganiseerd door de gamedevelopers. Die toernooien richten zich dus alleen op 1 game. WCA staat op nummer 5 en is daarmee de grootste competitie waaraan alle populaire Esportsspellen meedoen. Dit soort toernooien duren vaak langer en komen elk seizoen weer terug. Dit soort competities zie je steeds vaker. WCA in cijfers:

– 289.000 USD prijzengeld
– 8 live stream platforms
– 4 regio’s wereldwijd
– 9 verschillende games
– 278 competitiedagen
– 1.000 mediapartners

WCA meetlat voor de Esportsindustrie

De organisatie van de World Cyber Arena wil voorloper zijn op Esportsgebied en richt zich niet alleen op China. Juist ook talent uit andere delen van de wereld krijgt ruimte op dit grote toernooi. Elk jaar komen ze weer met nieuwe plannen om de Esportswereld te verbeteren. Bijvoorbeeld door Esports op mobiele apparaten te introduceren en door Esports te promoten op universiteiten.

WCA voorloper eSports

In 2017 is WCA ambitieus, ze willen de Esportsvariant van de Olympische Spelen worden. Dat doen ze vooral door de cultuur en competitiespirit van de Spelen over te nemen. Het gevoel van eer en nationale trots mag meer naar voren komen, vindt de organisatie. De ervaring van de Olympische Spelen gebruiken ze nu om een toernooisysteem te ontwikkelen voor Esports.

Kwalificatie

De winnaar van Mijndomein Masters wint een spot in het main event van de WCA. Vliegtickets en hotel wordt hierin vergoed door de organisatie van WCA. Voor het toernooi zijn al twee grote teams gekwalificeerd: BOOT Dreamscape en Chiefs. Zij spelen ook in competities als ESL One Sydney en Dreamhack Masters.

Wil je kans maken op spelen in de WCA? Meld je dan met je team aan voor Mijndomein Masters.
Leon

Leon is beheerder en initiatiefnemer van Mijndomein Masters. Is zelf ook een gamefreak.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
MIJN DOMEIN MASTERS | Beneluxzone.eu - gaming platform voor iedere gamer en teamMeet the team: Get-Gaming | esports-nieuws Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] zijn. Nu maken ze als 1 van de 2 teams die op invite deelneemt kans om zich te laten zien in de World Cyber Arena met hun […]

trackback

[…] winnaar van Mijndomein Masters wint een spot in het main event van de WCA in China. Vliegtickets en hotel wordt hierin vergoed door de organisatie van WCA.  Een unicum in de […]


Nu live!
Live Donderdag 18:00