fbpx

Defusekids blijft ongeslagen. Asterion en Venko spelen gelijk

Tabitha 19 maart 2018

Tijd- en technische problemen, dat was de rode draad van deze avond. Defusekids had drie spelers in de file staan waardoor er pas een uur later gespeeld kon worden. Daarna viel elke twee rondes de PC van V1N uit wat voor nog verdere uitloop zorgde. Het betekende dat de match van Asterion tegen Venko dan ook pas om negen uur begon. De spelers waren ook pas tegen half twaalf klaar en dat zorgde voor de nodige drukte, zeker omdat sommigen met het openbaar vervoer waren gekomen. 

Defusekids – Billionaire Boys
Drie spelers van de Defusekids stonden in de file waardoor ze één ban minder hadden en de eerste game pas rond zeven uur begon. Defusekids had de eerste plek al te pakken maar wilde natuurlijk wel ongeslagen blijven. Voor de Billionaire Boys stond er ook niets meer op het spel. Maar winnen tegen de nummer 1 is altijd lekker.

De eerste map was de_cache, en Defusekids begon sterk met een 11-0 voorsprong. Ook al waren sommige rondes erg close. Maar Defusekids liet zien waarom ze al sinds speeldag één bovenaan staan. Pas vanaf ronde twaalf lieten de Billionaire Boys zich niet meer gek maken en pakte ze vier rondes achter elkaar. Daarmee kwam de halftime score uit op 11-4 in het voordeel van de Defusekids. Billionaire Boys trok de goede vorm door in de tweede helft en maakte er 11-8 van voordat Defusekids eindelijk een ronde kon pakken. Toen die ronde voorbij was, was het verzet van de Billionaire Boys gebroken en sloot Defusekids de map uiteindelijk toch vrij eenvoudig met 16-8 af.

Op map twee, de_inferno, begon Billionaire Boys weer sterk door de pistol round te winnen. Maar toen net Defusekids een ronde won, begonnen de problemen. Een crashende PC haalde V1N telkens uit het spel totdat er een nieuwe PC beschikbaar was. Toch wist Defusekids de helft uit te spelen met een 11-4 voordeel. Billionaire Boys wist hierna wederom de pistol ronde te winnen en het verschil in rondes te verkleinen naar 11-9. Daarna was het weer aan de Defusekids die de map vervolgens uitspeelde, 16-9. Clash werd MVP van de game omdat hij over de twee mappen bijna 50 kills haalde.

Asterion-Venko Gaming
Asterion tegen Venko was een match up die eigenlijk alleen voor de eer was. Iedereen verwachtte dat het een goede en spannende match zou worden. Dat werd het ook want op de eerste map, de_mirage, begon het gelijk goed voor Venko met een 3-0 voorsprong. Hierna kwam Asterion twee rondes terug voordat Venko weer toesloeg. Verrassend genoeg stond het bij de halftime 8-7 in het voordeel voor Asterion. Dat voordeel werd vergroot naar 13-7 omdat Asterion de pistol won en Venko er niet meer aan te pas kwam. Maar wat hierna gebeurde was geheel onverwacht. Asterion stortte helemaal in elkaar en Venko zag kans om terug te komen naar 13-13. Dan pas wint Asterion weer een ronde maar maakt het zichzelf moeilijk door pas in de allerlaatste ronde hun zestiende ronde te pakken. Map één, mirage, eindigt met hangen en wurgen in 16-14 in het voordeel van Asterion Esports.

Map twee werd de_overpass, maar het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde. De teams bleven om de beurt rondes winnen. Eerst pakte Asterion een 2-0 voorsprong. Venko won 3 rondes achter elkaar. Dan Asterion weer 2 rondes. Toen kwam Venko weer terug. Zo ging het alsmaar door en het zorgde voor een spannende match. Met een 8-7 voorsprong van Venko gingen we van helft wisselen. Asterion pakte de pistol en zo stond het weer 8-8. Maar Venko wint de forcebuy en eigenlijk beslist dat de map. Want voordat Asterion een ronde kan pakken is het al 8-14. Uiteindelijk eindigt de map in 16-9 in het voordeel van Venko en delen ze de punten met Asterion.
Tabitha

Tabitha schrijft content voor Mijndomein Masters en houdt zich bezig met alles rondom Esports.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Nu live!
Live Donderdag 18:00