fbpx

Defusekids winnaar van de Mijndomein Masters

Tabitha 23 april 2018

De finale, Defusekids tegen Get-Gaming. Twee teams die met de Mijndomein Masters meededen zonder zich te hoeven kwalificeren. Defusekids ongeslagen en Get-Gaming met de talenten van de toekomst. Zouden de Get-Gaming community leden weer zoveel reden hebben tot juichen? Of staat Defusekids dat niet toe?

Eerste map; de_nuke
De eerste map was de_nuke gekozen door Defusekids, en begonnen op de T-side. Dat bleek een goede keuze te zijn. Defusekids won de pistolround en daardoor pakte ze de twee opvolgende rondes ook. De eerste echte buy-round ging naar GetGaming, wat voor veel mensen uit het publiek reden voor een feestje was. Dat feestje ging door toen de volgende ronde ook gewonnen werd. Defusekids moest gedwongen een eco-ronde doen en wonnen ook nog bijna. Kzealos moest alles op alles zetten in een 1 v 1 tegen G1Do. De zevende ronde leek in het voordeel van Get-Gaming te zijn, maar een gepushte clash zag een open B-bombsite en samen met v1n wonnen ze de 3 tegen 2. Nu was het Get-Gaming wat tot een eco werd gedwongen. Pas in de tiende ronde was er weer spanning waar teddy en gido een 1 tegen 1 speelde. Deze keer wist g1do wel te winnen in een eerlijk duel. Get-Gaming wist de ronde erna goed samen uit te spelen en leek nog een kans te hebben op een 8-7 voorsprong bij halftime, maar Defusekids gaf niks meer weg en ging rusten met een 11-4 voorsprong.

We hervatten met de pistol round die wederom voor Defusekids was. Nadat monu de stand op 13-4 bracht na een 1v2 stapelden de problemen voor Get-Gaming zich op. Defusekids liep daarna vrij eenvoudig weg van Get-Gaming en won de map met 16-4.

Tweede map; de_cache
Dit was de map van Get-Gaming. Zeker als je het vroeg aan Get-Gaming Fans. Get-Gaming begon ook goed met een pistol round win. Defusekids vocht gelijk terug via een aantal mooie kills van monu met scout en usp. Get-Gaming vocht zich vervolgens weer terug naar 2-2 maar daarna gaat bij Defusekids het gas erop. Binnen no time staat het 8-2. Ondanks dat Get-Gaming nog wel wat rondes pakt, eindigde de helft toch in weer een 11-4 voorsprong voor Defusekids. De volgende pistol ging naar Defusekids die daarna door twee gewonnen rondes op mappoint kwam. Get-Gaming liet nog wel blijken te willen knokken, maar elf rondes terug komen was een te grote opdracht. De_cache eindigde in 16-7 voor Defusekids die nu nog maar 1 map hoefde te winnen.

Derde map; de_cbble
Weet Get-Gaming nog een map te pakken of is het een 3-0 sweep waardoor Defusekids geen enkele map verliest dit toernooi? Dat was de vraag voor de laatste map. Alweer begon Get-Gaming goed met een gewonnen pistol op de T-side en een aantal rondes daarna, waardoor Defusekids pas bij een 5-0 achterstand haar eerste ronde pakt. Zo gek als het kan gaan, ging het. Defusekids pakte zes opeenvolgende rondes en stond ook binnen no time weer op voorsprong. De eerste helft eindigt in een 9-6 voorsprong voor Defusekids, maar dit is verreweg de spannendste map tot nu toe.

Teddy liet de harten van de Get-Gaming fans kloppen toen hij sterk begon na de onderbreking en in zijn eentje de score naar 9-9 trok. Het werd zelfs 11-9 voor Get-Gaming en een vierde map leek in de maak. Defusekids liet dit niet toe en met een paar prachtige plays van onder andere G1Do en Clash was het op 15-11 matchpoint voor Defusekids. Dit eerste matchpoint werd niet weggegeven. Defusekids wint de Mijndomein Masters in 3 maps. 

Wij feliciteren Defusekids met de winst en wensen hun veel succes in China tijdens het WCA en natuurlijk met het prijzengeld van €5000. Tijdens de WCA zullen wij verslag doen van de prestaties van Defusekids. Volgend seizoen zijn wij er weer. Houd onze social media in de gaten. Iedereen bedankt voor hun deelname en tot volgend jaar!

 
Tabitha

Tabitha schrijft content voor Mijndomein Masters en houdt zich bezig met alles rondom Esports.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Nu live!
Live Donderdag 18:00