Get-Gaming en Defusekids winnaars eerste speelronde

Leon 3 november 2017

Na de eerste speelronde mogen Get-Gaming en Defusekids zich lijstaanvoerders van de Mijndomein Masters noemen. Ze wonnen gisterenavond in een gezellig druk Esports House 010 van Edevia en Trust Gaming. Vooral Defusekids imponeerde door een van de favorieten Trust Gaming eenvoudig aan de kant te zetten.

Get-Gaming vs Edevia

De avond begon met invited team Get-Gaming tegen nieuwkomer Edevia. De keuze van Get-Gaming viel op de_nuke terwijl Edevia koos voor de_cache. Opvallend was hoe moeilijk Get-Gaming het had met Edevia op hun eigen map als Terrorist. Edevia speelde solide en weerde de meeste strategische aanvallen af. Na 15 ronden spelen stond er een 10-5 voorsprong voor Edevia op het bord. Get-Gaming moest aan de bak en kon tijdens hun CT-side laten zien het team te zijn die al langer bij elkaar speelt. Na een aantal bloedstollende rondes trok Get-Gaming inderdaad aan het langste eind en won het de map met 16-14.

De tweede map de_cache die door Edevia was gekozen bleek eenzijdiger dan gedacht. Daar waar de_cache een map is waar je als nieuwbakken team misschien minder strategie nodig hebt om weerstand te bieden, was het Get-Gaming dat letterlijk over Edevia heen walste, 16-4. Zodoende was de eerste winnaar van de avond bekend. Most valuable speler aan de kant van Get-Gaming was duidelijk blackie. Meest opvallend moment van de avond kwam voor rekening van imprez van Edevia. Zie hieronder waarom:

Defusekids vs Trust Gaming

Een wedstrijd die vooraf door velen werd bestempeld als een strijd tussen twee titelkandidaten. Aan de ene kant Defusekids en aan de andere kant het nieuw gevormde team Trust Gaming met spelers als k1nzo  en luosrevo. Na de pick and ban bleven de_cobblestone en de_mirage over als maps. Een opvallende pick van Trust Gaming (de_cobblestone) aangezien ze deze week nog met een groot deel van de line-up verloren op deze map van Defusekids tijdens de ESL.

De wedstrijd kunnen we kort over zijn. Defusekids was de betere en had de hele wedstrijd de touwtjes in handen.  De eerste map de_cobblestone werd door Defusekids winnend afgesloten met 16-8 en ook de tweede map de_mirage was een prooi voor Defusekids (16-6). Most valuable player aan de kant van Defusekids was Bernard maar ook MONU speelde een goede wedstrijd. Bij Trust Gaming is er nog werk aan de winkel. Vooral op de_cobblestone leek het erop dat veel spelers zich nog niet comfortabel voelden op de posities. Ze hebben volgende week een speelronde rust, dus genoeg tijd om te werken aan nieuwe strategieën!

Volgende week

In de volgende speelronde van de Mijndomein Masters zijn er weer 4 teams die het tegen elkaar gaan opnemen.  Venko Gaming trapt de avond om 18:00 af tegen Billionaire Boys en Asterion speelt om 20:00 tegen ECV eSports. We zien jullie dan op Twitch, Fox Sports of Sportnieuws.nl.
Leon

Leon is beheerder en initiatiefnemer van Mijndomein Masters. Is zelf ook een gamefreak.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op