Get-Gaming voegt zich bij Defusekids aan de top

Leon 18 december 2017

Na een spannende laatste speelronde voor de winterstop is het Get-Gaming gelukt om zich qua punten naast Defusekids te scharen. De Nederlands-Belgische formatie won vanavond na een bloedstollende tweede map (inferno, 2x overtime) van Venko Gaming. Asterion pakte tegen Billionaire Boys hun eerste punten van het seizoen en droegen de laatste plek over aan Venko Gaming.

Get-Gaming – Venko Gaming
Het was er beide ploegen alles aan gelegen om hun laatste wedstrijd voor de winterstop te winnen. Get-Gaming wilde zich graag bij de top voegen en Venko Gaming wilde zich verzekeren van een plek in de middenmoot.  De cointoss leverde de_cache en de_inferno als maps op, te beginnen op de_cache. Get-Gaming vloog uit de startblokken en zette Venko Gaming al snel op een 13-2 achterstand. Deze klap kwam Venko niet meer te boven, temeer omdat Venko het niet voor elkaar kreeg hun economy op orde te krijgen en het niet als team speelde maar veelal voor solo kills ging. De eindstand van 16-5 op de_cache was dan ook niet verassend. Wie de eerste map had gezien verwachtte niet dat de tweede map zoveel spektakel zou opleveren. In een werkelijke thriller trok Get-Gaming uiteindelijk na 2 keer overtime aan het langste eind met 22-19. Lang zag het er naar uit dat Venko er een gelijkspel uit zou slepen, maar de ervaring van Get-Gaming in dit soort situaties deed Venko de das om. De 2-0 voor Get-Gaming was een feit en daarmee voegt het zich met 9 punten (weliswaar 1 wedstrijd meer gespeeld) bij Defusekids in de top.

Asterion – Billionaire Boys
De mannen van Asterion waren als enige dit jaar nog puntloos en wilden daar vlak voor het einde van de eerste seizoenshelft verandering aan brengen. Geen mooiere kans om dit te doen tegen de ploeg die slechts twee plekken boven hun stonden, Billionaire Boys. Het zou qua maps een mirrormatch worden van de eerder gespeelde wedstrijd, de_cache en de_inferno waren de maps. Gedurende de wedstrijd was duidelijk dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren en het niveau bijzonder dicht bij elkaar lag. Asterion had hier en daar iets betere plays, maar wanneer je dacht dat Asterion weg zou lopen, waren daar toch weer de solokills van onder andere kobus en mikejuu. Aan de kant van Asterion was het vooral wiertgo die een hoofdrol op zich nam. Aan de hand van teamcaptain SevenUp won Asterion toch de eerste map met 16-13. Een opsteker die ze meenamen naar map twee de_inferno. Doordat het door de overtime bij Get-Gaming vs Venko Gaming al aardig laat was geworden besloten de beide teams na een hele korte break en zonder knife round te beginnen aan map twee. Deze ging in een razend tempo voorbij, al deed de score anders vermoeden. Asterion bleek als team toch net iets te sterk voor Billionaire Boys en won ook deze map met 16-12. Hiermee konden de mannen van Asterion hun eerste punten bijschrijven en stijgen ze hiermee van plek 8 naar plek 6. De laatste plek is nu bemand door Venko Gaming

De tussenstand:

TeamWedstrijdenPuntenW-G-VRondes
Defusekids6186-0-0192-84
Get-Gaming7165-1-1193-139
Trust Gaming7155-0-2192-125
ECV eSports7113-2-2184-136
Edevia761-3-3139-184
Asterion631-0-5120-188
Billionaire Boys620-2-4106-171
Venko620-2-489-186Leon

Leon is beheerder en initiatiefnemer van Mijndomein Masters. Is zelf ook een gamefreak.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Get-Gaming voegt zich bij Defusekids aan de top | esports-nieuws Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] bron: Mijndomein Masters […]