fbpx

Get-Gaming wint mentaal duel tegen Trust Gaming

Tabitha 12 maart 2018

ECV Esports kon tegen Edevia niet plek 3 overnemen waardoor ze op 7 April tegen Defusekids spelen. ECV Esports zelf zegt dat het ze niet zo zeer uitmaakt. Get-Gaming pakt toch nog plek twee na een overtuigende winst tegen Trust Gaming. Maar speelde Trust Gaming niet bewust slechter omdat ze al zeker waren dat er tegen Get-Gaming gespeeld wordt op 7 april en hun tactieken niet wilde tonen?

Edevia – ECV Esports
ECV was al zeker dat Edevia hun playoff spot niet meer kon overnemen. Het ging alleen nog om tegen wie ze speelde. Als ECV won met 2-0 dan zouden ze spelen tegen nummer 2, Get-Gaming of Trust Gaming. Elk ander resultaat tegen Edevia betekende een vierde plek en een match tegen Defusekids. Voor de match zei de coach van ECV Esports nog: “Het maakt niet zoveel uit tegen we wij spelen, we moeten toch winnen.”

De eerste map was de_mirage. De rondes begonnen dichtbij elkaar maar desondanks ging ECV er wel steeds met de rondes vandoor. ECV’s Bowen won in de allereerste ronde een twee tegen één situatie met een p250. Diezelfde Bowen was in ronde twee weer extreem belangrijk door een als laatste overgebleven de ronde te beslissen in het voordeel van ECV. In ronde 4 was het weer één tegen één voor Bowen. Deze keer kon hij het niet voor elkaar krijgen omdat Ketchup sneller was met de AWP en de eerste ronde voor Edevia binnen haalde. Daarna pakte Edevia flink door en haalde ze de in totaal 11 rondes voordat ze naar de T side mochten. ECV kreeg er niks meer tussen en Edevia won mirage met 16-4.

Map twee was de_cache en dat viel juist totaal de andere kant op. ECV begon zoals ze dat deden op mirage, met een sterke pistolround en goede plays om Edevia uit de wedstrijd te schieten. Na 15 rondes stond het 13-2 in het voordeel van ECV Esports en leek een gelijkspel terecht en dat is ook wat er gebeurde. Edevia pakte nog wel een pistol ronde maar vond, zoals caster Rene Treur zei, hun waterloo drie rondes verder. Cache eindigde in 16-3. Daardoor deelden beide teams punten en staat ECV vast op die vierde plek en is hun tegenstander in de halve finale op 7 april Defusekids.

GetGaming-Trust
De game waar veel mensen op zaten te wachten, was er eindelijk: de strijd om de tweede plek. Wie zou nummer twee worden deze competitie en wie zou een vooral dat mentale voordeel pakken op zijn tegenstander. ECV Esports speelde gelijk dus plek 2 en 3 waren al veilig voor Get-Gaming en Trust Gaming. Allebei de teams wisten dus dat ze op 7 april tegen elkaar zouden spelen. Het was net als Feyenoord – AZ dit weekend. Feyenoord en AZ spelen in de bekerfinale tegen elkaar en deden dat dit weekend ook. Als je dan wint heb je toch wel dat mentale voordeel.

De_cobblestone was de eerste map van Get-Gaming tegen Trust. Get Gaming schoot uit de startblokken met een 9-0 voorsprong. Slechts toen kon Trust Gaming een ronde pakken. De halftime score werd 11-4 in het voordeel van Get-Gaming. Kzealos was de gevierde man aan de kant van de Get-Gaming, zeker nadat Trust Gaming de pistol won. Kzealos hield namelijk goed zijn angles en beschermde zijn teamgenoten in de volgende ronde. Trust Gaming wist nog een ronde te pakken en de map eindigde 16-6 in het voordeel van Get-Gaming.

De_cache was map twee en Get-Gaming ging net zo hard door, zo niet harder. Want het was 5-0 in het voordeel van Get-Gaming voordat Trust een ronde kon oppakken. Trust kon daarna nog steeds niks inbrengen en het moest tot ronde 14 wachten tot het op het scorebord stond (13-1). Het leek erop dat Trust Gaming wel de pistol zou pakken maar dat ging toch niet door nadat een Blackie een 1-tegen-3 situatie oplost en zo Get-Gaming op 14-2 zette. K1nzo en Fashr probeerde de eer nog te redden maar het was niet genoeg. De map eindigde in een 16-9 winst voor Get-Gaming, die daarmee de tweede plek overneemt van Trust Gaming. Trust speelt op 7 April de halve finale tegen Get Gaming en zal dan zeker revanche willen.

TeamWedstrijdenPuntenW-G-VRondes
Defusekids
Trust Gaming
ECV eSports
Edevia
Asterion
Billionaire Boys
VenkoTabitha

Tabitha schrijft content voor Mijndomein Masters en houdt zich bezig met alles rondom Esports.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Nu live!
Live Donderdag 18:00