fbpx

GetGaming en Defusekids zijn onze finalisten

Tabitha 10 april 2018

Defusekids en Get-Gaming staan in de finale tegenover elkaar. De nummers 1 en 2 van de competitie wonnen afgelopen zaterdag allebei hun matches in de halve finale. Defusekids versloeg Edevia, die door schoof omdat ECV niet mee kon doen, met 2-0. Get-Gaming versloeg Trust Gaming met 2-1 in een spannende match.

Edevia – Defusekids
Edevia was niet de tegenstander waar Defusekids rekening mee hield na de laatste speeldag. Maar omdat ECV niet mee kon doen, mochten de mannen van Edevia aantreden. Om 14.00 begon de dag maar omdat er een speler te laat was, had Defusekids een ban minder. De eerste map werd de_cobble. De map ging goed gelijk op. DefuseKids pakte de eerste 3 rondes op de T-side maar uiteindelijk weet Edevia de leiding te pakken met 6-5. Lang kunnen ze niet genieten van deze voorsprong want de volgende vier rondes zijn voor DefuseKids. In de tweede helft was er eigenlijk de hele tijd een gat van twee a drie rondes in het voordeel van Defusekids. Totdat Edevia hun elfde ronde pakt. Dan staat het 14-11 en zit Defusekids op een eco en wint de ronde. Daardoor kan Defusekids de eerste map afsluiten door ook de volgende ronde te winnen.

De tweede map was de_nuke, de map pick van Edevia. Een verwachte keuze voor hun, maar hij verliep niet zoals verwacht. Defusekids begon op de T-side en won daar eigenlijk de hele map al. 13-0 stond er op het bord voordat Edevia een ronde pakte. De laatste ronde van de helft ging weer naar Defusekids waar Clash in een 1 tegen 1, Klitzz knifede bij de bom om de ronde te winnen. Edevia wint nog wel de pistol op hun T side, maar Defusekids pakt een forcebuy. Dan is alles over want het eindigt met 16-2. Daarmee is Defusekids door naar de finale. Ze wisten alleen nog niet wie hun tegenstander werd. De spelers bleven daarom ook lekker zitten en genoten van de zon en de match Trust-Get Gaming.

Trust Gaming – Get-Gaming
De banken vol met Get-Gaming shirts, een torentje van bierblikjes en mannen van veertig plus die koprollen aan het maken waren. Dat was hoe de zaal eruit zag toen Get Gaming tegen Trust aantrad voor de tweede halve finale. De game begon op de_cobble, daarna de_cache en als decider de_overpass. Trust Gaming koos de_cobble maar Get-Gaming liep weg met de pistol na een ronde die van 3v5 naar 3v1 ging. Trust won de eerste buy ronde. Na wat verrassingen met eco’s stond het 3-4 in het voordeel van Get-Gaming. De nummer twee van de competitie trok dit door naar een 3-9 voordeel. Toen kon Trust Gaming een ronde pakken en de helft met een 9-6 score afsluiten. De volgende pistol ronde was weer voor Get-Gaming die de score naar 12-6 zagen gaan. De volgende ronde werd in eerste instantie gewonnen door Get-Gaming, maar blackie kwam net tijd te kort voor de defuse waardoor Trust Gaming alsnog een ronde bij mocht schrijven. Dat was ook de laatste ronde voor Trust Gaming die map. Get-Gaming won cobble met 16-7 omdat WondR een 2 tegen 1 uitspeelde.

Map 2 cache
Cache begon anders. Trust ging lekker en won 4 rondes op rij voordat nino zijn AWP tevoorschijn haalde en de ronde naar zich toe trok. Trust Gaming koopt hierna in plaats van een eco. Een goede investering blijkt zo, want Trust Gaming loopt uit naar 10-2. Mede door plays van Luosrevo stormt Trust Gamign door naar 12-3. Get gaming wint de pistol maar Trust Gaming wint de ronde daarna weer en komt op 15-4. Get-Gaming zet dan hun focus aan en schieten zichzelf naar 15-11. Maar dan valt het doek toch, want Trust wint de ronde erna en sluit map 2 af met 16-11.

Decider match overpass
De beslissende map die zou bepalen welk team het in de finale tegen Defusekids gaat opnemen. Het begont direct sterk voor Get-Gaming. Vijf rondes op de CT side pakte Get-Gaming, voordat Trust zelf twee rondes kon pakken. Get-Gaming reset trust en pakt de leiding (7-2). Trust wint dan wel een ronde maar de cz’s doen het voor Get-Gaming tijdens een eco. Daardoor rijgt Get Gaming de rondjes aan elkaar en pakten ze een comfortabele voorsprong van 12-3. Get-Gaming pakt vervolgens de pistol en zet zichzelf op een 15-3 matchscore. Trust Gaming pakt nog 3 rondes maar het was niet genoeg. Get Gaming wint de derde map en daardoor zijn onze finalisten bekend. Twee teams die een invite kregen om mee te doen, staan in de finale tegenover elkaar.

Op 21 april vanaf 14:00 is het zover. Defusekids en Get Gaming nemen het dan tegen elkaar op. Kijk mee!

 

 
Tabitha

Tabitha schrijft content voor Mijndomein Masters en houdt zich bezig met alles rondom Esports.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Nu live!
Live Donderdag 18:00